Gambia College Brikama (12-2013)

Het Gambia College te Brikama is de PABO voor Gambia.

Het opleidingsinstituut voor docenten. Men wordt hier eerst opgeleid voor de driejarige Nursery school (onderbouw) en daarna voor het zesjarige basis onderwijs. De leerkrachten die zich daarna willen specialiseren voor het middelbaar onderwijs kunnen hier ook terecht.

Momenteel telt het College ± 7000 studenten, waarvan een heel groot gedeelte parttime onderwijs volgt.

Maladah Gambia steunt het College al sinds 2011. De stichting heeft o.a. alle lokalen ( ± 50 ) van krijtborden voorzien. Ook is er geïnvesteerd in schoolmeubilair o.a. kasten,  stoelen, tafels en verrijdbare borden. 

In 2013 zijn er twee complete IT lokalen ingericht en voorzien van computers.  In 2014 hopen we nog een derde lokaal te kunnen realiseren, wat noodzakelijk is met zoveel studenten.

Het is enorm belangrijk te investeren in een goede docentenopleiding, waardoor de kwaliteit van de leerkrachten verder verbetert.

Voor onze school in Kunkujang Jattaya is het ook van het grootste belang, aangezien onze docenten ook van het Gambia College in Brikama komen en daar regelmatig bijgeschoold worden.

De stichting wil dan ook blijven investeren in het Gambia College om zodoende een opleiding van een hoge kwaliteit te creëren.