De stichting

Stichting Maladah Gambia

Stichting Maladah Gambia is van mening, dat elk kind recht heeft op onderwijs. Onderwijs is tevens de basis voor werkgelegenheid en een gezond toekomstperspectief.

Omdat Gambia best wat hulp kan gebruiken wil Stichting Maladah Gambia zich inzetten voor de bouw en het verbeteren van schoolgebouwen. Hierbij kunt u denken aan kleinschalige hulp als de bouw van toiletten, het aanbrengen van schoolborden en het verstrekken van leermiddelen (boeken, schriften en pennen). Met de gekozen aanpak is Stichting Maladah Gambia voor veel kinderen een hulp.

Helpen door scholen te bouwen en te financieren

De plaatselijke bevolking wordt zo in staat gesteld de schooltjes voor hun kinderen te bouwen en het meubilair te vervaardigen. Op deze manier wordt tevens een steentje bijgedragen aan de plaatselijke werkgelegenheid. Daarnaast wordt hulp verleend bij de educatieve opzet en het aantrekken en begeleiden van leerkrachten. Ook wordt bijgedragen in de jaarlijkse kosten, die zowel de scholen als ouders moeten maken.

Sponsor een kind in Gambia

Word donateur of steun ons met uw gift

Stichting Maladah Gambia bestaat geheel uit vrijwilligers. Uw bijdrage komt dan ook voor 100% ten goede aan de projecten! Uw bijdrage kunt u overmaken op rekeningnummer NL75ABNA0425887022 van de ABN Amro bank ten name van Stichting Maladah Gambia te Maarn. Vermeld aub uw gegevens in de omschrijving. Wij kunnen u dan op de hoogte houden van onze activiteiten.

Waarvoor onze hartelijke dank!

Stichting Maladah Gambia

Stichting Maladah Gambia heeft een school in Kunkujang Jattaya, een klein dorp in de binnenlanden van Gambia opgericht. Hier wordt les gegeven vanaf de peuterklassen tot en met de highschool. De kosten van de school worden geheel door de stichting betaald.

Daarnaast helpen wij andere scholen aan schoolbenodigdheden.

Gambia

Een mooi West-Afrikaans land, gelegen aan weerszijden van de Gambia-rivier. Het wordt omsloten door Noord en Zuid Senegal en in het westen grenst het aan de oceaan. U kunt er heerlijk van uw vakantie genieten.

De inwoners zijn vriendelijk en behulpzaam, maar erg arm. Door een tekort aan werkgelegenheid heeft het overgrote deel van de bevolking geen werk, dus ook geen inkomsten. Voor vele ouders is het dan ook niet mogelijk hun kinderen naar school te laten gaan, omdat de financiële middelen niet of nauwelijks aanwezig zijn. Het onderwijs op zich is kosteloos, maar een eigen bijdrage voor materialen is verplicht. Dit is voor velen een groot probleem.

Daar probeert Stichting Maladah Gambia samen met u wat aan te doen. Stichting Maladah Gambia is van mening dat elk kind recht heeft op onderwijs. Onderwijs is een goede basis voor een beter toekomstperspectief en kans op werkgelegenheid. Met de gekozen aanpak kan Stichting Maladah Gambia voor veel kinderen een helpende hand bieden.

 

Gaat u binnenkort op vakantie in Gambia?

U zou dan eens onze school kunnen bezoeken. Na een rit door het drukke Serrakunda rijdt u via Lamin richting Mandinari. Bij Mandinari draait u een onverharde weg naar Kunkujang Jattaya op.

Er is een chauffeur, waar wij als we Gambia bezoeken ook mee naar school rijden. Hij heeft een veilige auto en rijdt volgens onze beleving ook veilig!
Mocht u interesse hebben, kunt u contact opnemen met de voorzitter. (zie Contact). Hij kan dan voor u een afspraak maken met deze chauffeur. Op school krijgt u een rondleiding (veelal) door de directeur.

U kunt dan beter beoordelen of u ons wil helpen door een kind te sponsoren.

Mocht u iets anders willen bezoeken? Ook dat kan.